תכנון מטבחים מוסדיים

 

כל מה שרצית לדעת על תכנון מטבחים מוסדיים

תכנון מטבחים מוסדייםתכנון מטבחים מוסדיים חייב להיעשות על ידי יועץ מטבחים או אדריכל שיש לו כוח וסבלנות לעבוד מול משרד הבריאות ודרישותיו, ואין הרבה כאלה. הדרישות הרבות ממטבח מוסדי אינן סתמיות, כמובן, ונועדו לוודא כי במקום קיימים התנאים הדרושים לייצור מזון בצורה נאותה. צוות המומחים של מחלקת תכנון מטבחים בחברת ביולב, המובילה את שוק בטיחות המזון בישראל כבר מעל 40 שנה, מסביר את כל מה שצריך לדעת על תכנון המטבח המוסדי.

 

הסטנדרטים הבסיסיים


תנאי התברואה הסטנדרטיים הנדרשים מכל מטבח שאינו מטבח פרטי נועדו, בסך הכל, למנוע זיהומי מזון שונים. מתוך סטנדרטים אלה נקבעו כל הדרישות: הקפדה על איכות חומרי הגלם, כולל המים; אחסון חומרי הגלם והמזון בתנאים מתאימים ובטמפרטורה המתאימה; הקפדה על בישול מלא של האוכל; הפרדת המזון הגולמי מהמזון המוכן; שמירה על נקיון משטחי העבודה וידי העובדים; ועוד.

 


תכנון מטבחים מוסדיים


כמובן שהדרישות אינן מסתיימות בסניטציה וניקיון, אם כי אלו הדרישות החשובות ביותר. בעת תכנון מטבחים מוסדיים יש לקחת בחשבון גם את חלוקת החלל הנכונה שתאפשר, בראש ובראשונה, את אותה שמירה הגיינית המובילה ליצירת אוכל בר הגשה, אך גם את נוחות העבודה. יש לבדוק מהם התקנים הנוגעים למרחק המטבח ממקומות הישיבה, היכן הגישה לשירותים, האם ישנו מעבר לנכים, היכן האשפה, היכן הביוב, איפה ממוקמת כניסת הספקים, מהיכן יוצא האוכל המוכן ולהיכן נכנסות השאריות ועוד.



מי מתכנן את המטבח שלך


כפי שציינו בתחילה, מומלץ לשכור יועץ מטבחים שיקבל את התוכניות מהאדריכל, וידאג לאישורים ולתיאומים הנדרשים. חברה טובה הנותנת שירותי תכנון מטבחים מוסדיים תדאג, קודם כל, לליווי צמוד לבעל העסק, משלב בדיקת הנכס ועד להתאמת המטבח לדרישות החוק מחד ולצרכי העסק מאידך, כולל הגשת התוכניות הנדרשות והשגת האישורים הנחוצים. התכנון חייב להיעשות על פי דרישות משרד הבריאות והרשויות השונות, תוך שימת דגש על הפקת מקסימום התועלת האפשרית עבור בעל העסק. אופטימיזציה נכונה של חלל המטבח תעניק לבעל העסק שנים ארוכות של יעילות, בטיחות ונוחות בהכנת המזון, ולכן כדאי להיעזר בשירותי חברה מוכרת ואמינה ולא לנסות לעשות זאת בכוחות עצמכם.